Lucia Smit 

Eenheid van het leven.

 in de zorg:

 Neuro betekent dat ons denken, doen en voelen wordt bepaald door ons neurologisch apparaat, ons brein. 

Linguïstisch wil zeggen de wijze waarop we communiceren met onszelf of anderen, zowel verbaal als non-verbaal. 

Programmeren houdt in dat door het anders leren aansturen van ons brein we in staat zijn om het leven van onszelf en anderen te veranderen

 Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en non verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert. 

Met gewoon gelukkig zijn schiet je weinig op. Gewoon gelukkig zijn betekent namelijk dat je gelukkig bent omdat alles goed gaat in je leven. Maar helaas gaat in het leven niet altijd alles goed. Wat je echt wilt, is leren hoe je gelukkig kunt zijn, zonder reden. Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het niet direct. We hebben vanaf onze kindertijd immers aangeleerd, dat we eerst aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om ons waardevol en gelukkig te mogen voelen. 
Je moet een goede dochter zijn, een goede huisvrouw, een goede moeder, een goede mantelzorger, een goede werknemer. Alles moet altijd perfect zijn.


 Wat kun je bereiken met deze techniek: 

1.   Jezelf willen ontplooien, ontwikkelen, groeien en bloeien. 

2.   Verbeteren van je werk/privé-balans.

3.   Beter kunnen samenwerken en communiceren met anderen. 

4.   Meer voldoening en succes in je carrière. 

5.   Om leren gaan met stress en burn-out.