Lucia Smit 

Eenheid van het leven.

Chinese Materia Medica : Han Lian Cao: Eclipta

Botanische naam : Eclipta Prostrata 

Valse madelief. De Eclipta prostata vindt ook toepassing in de Ayurvedische geneeskunde. De Chinezen noemen dit kruid 'Han Lian Cao'. Men benut alles van deze plant wat boven de aarde uitsteekt. De smaak is zoet en zuur.
Han Lian Cao wordt vaak gebruikt voor aandoeningen met oorsuizen. Dit soort kruiden tonifiëren ( stimuleren) yin van long, maag, nier, lever.

Astrae Undoza / De stralende Zon


 

Substanties om de geest te kalmeren: Schelpen en mineralen. 

Ze zorgen ervoor dat de geest niet meer gaat fladderen.

Zhen Zhu Mu: Pareloester 

Lever Yang stijgt als gevolg van lever Yin- deficiëntie met duizeligheid, vertigo, oorsuizen en slapeloosheid  Zhen Zhu Mu : Kalmeert de lever, verankert Yang en voert leverbrand af.

Ginkgo
botanische naam: Ginkgo biloba
Je gebruikt het blad. De plant komt uit China. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen. Ginkgo verwijdt de bloedvaten, reguleert de de doorbloeding van de haarvaten. Dit kruid helpt tegen oorsuizingen.


Shan Zha:

Botanische naam: Crataegus oxyacantha

Je gebruikt de bes, het helpt bij het verlagen van je vetgehalte. Het breekt opgeslagen vet in kleine porties en voert het af. Het is zeer populair in China. Chronische vermoeidheid:

 

 • niet uitgerust wakker worden;
 • griepachtige klachten na inspanning;
 • concentratie en/of geheugenklachten;
 • spierpijn;
 • hoofdpijn;
 • keelpijn;
 • pijnlijke gewrichten;
 • opgezwollen of pijnlijke lymfeklieren
 • Eleutherococcus senticosus is op de markt als "Siberische ginseng" omdat er vergelijkbare fytotherapeutische eigenschappen aan worden toegeschreven als aan ginseng. Het behoort tot een andere soort in de familie AraliaceaeE. senticosus heeft een geschiedenis van gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde waar het bekendstaat als CI wǔ jia (刺五加|刺五加). Het is een bekend tonicum en een kalmerend kruid met antibacteriële, antioxidatieve en immunomodulerende eigenschappen dat vermoeidheid tegengaat.

  De wortel van de plant (Radix Eleutherococci) wordt beschouwd als adaptogeen en er worden veel gezondheidsvoordelen toegedicht aan het gebruik ervan. In de Chinese geneeskunde wordt Eleutherococcus senticosus gebruikt bij mensen met immuunsuppressie als gevolg van chemotherapie of bestraling, bij angina pectorishypercholesterolemie, bij neurasthenie met hoofdpijn, slapeloosheid en slechte eetlust.

  Van extracten van Eleutherococcus senticosus zijn diverse biologische effecten in in-vitro-onderzoek of in diermodellen aangetoond, maar veel van deze effecten zijn nog niet of onvoldoende onderbouwd met onderzoek bij mensen.

 

 • toegenomen uithoudingsvermogen, vermindering vermoeidheid.
 • verbeterd geheugen, verbeterde cognitieve functies
 • anti-inflammatoir
 • immuunversterkend
 • antidepressieve eigenschappen
 • Een methanolextract van Eleutherococcus senticosus heeft ook een hypoglykemische werking. Welke component voor dit antidiabetisch effect verantwoordelijk is, is echter nog onbekend. 
 •  De (gedroogde) bladeren worden gebruikt voor het bereiden van kruidenthee. In de energiedrank "Rockstar" wordt een Eleutherococcus senticosus-extract in kleine hoeveelheden gebruikt.

 • We krijgen veel te vaak te dat mensen geneesmiddelen op recept moeten gebruiken om gewrichtspijn te verzachten en omdat we weten wat voor bijwerkingen deze recepten vaak hebben, zien we dit dan helemaal niet zitten. Het zijn kurkuma-recensies zoals die van Lucia die ons buitengewoon gelukkig maken omdat iemand heeft kunnen stoppen met geneesmiddelen op recept en ze hebben kunnen vervangen door natuurlijke remedies waar mensen al duizenden jaren gebruik van maken. Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. Hun inspiratie voor deze test kwam niet alleen vanuit de enorme hoeveelheid aan onderzoeksgegevens rond alzheimer en kurkuma, maar kwam ook vanuit ayurvedische hoek. De ayurveda gebruikte kurkuma als bloedzuiverend middel en schreef het samen met warme melk voor. Blijkbaar wisten artsen duizenden jaren geleden al dat melk (en zwarte peper) de absorptie en werking van de actieve bestanddelen uit kurkuma/geelwortel bevordert.

  De test met de Japanse patiënten werd uitgevoerd, door hen 750 mg geelwortel per dag toe te dienen. Dit komt overeen met een dosis van 100 mg curcumine. Inname samen met warme melk werd aanbevolen. Bij alle patiënten had geelwortel een opmerkelijk effect: na een jaar konden ze hun familieleden terug herkennen. De ziekte leek zich te stabiliseren en bij één patiënt werd zelfs een toename van de MMSE-score vastgesteld. Aderverkalking ( arteriosclerose) / hoge bloeddruk:  Je moet een tijdlang strikt vegetarisch eten en geen melkproducten gebruiken. Op deze manier kun je aderverkalking en hoge bloeddruk tegengaan. Dit in combinatie met een Reiki behandeling.