Lucia Smit 

Eenheid van het leven.

Kristal Genezing: 

 

Helende werking van Kristallen

 

Ook in de subtiele energetische genezing van menselijke ziekten kunnen kristallen dienst doen. Biologen hebben ontdekt dat veel van de celmembranen en celstructuren van het menselijk lichaam ook vloeibare kristallen zijn. Hiermee heeft het menselijk lichaam dus vergelijkbare eigenschappen. Als er ergens in je lichaam of in je energetische systeem mentaal of emotioneel een disbalans is, kunnen kristallen helpen om energie te bundelen, spanningen of pijn af te voeren, tekorten aan te vullen en balans brengen. Door het juiste gebruik van de verschillende eigenschappen van kristallen kunnen ze hun helende werking hebben. De verschillen in (helende) van kristallen hangt af van hun samenstelling en wijze van ontstaan. Hierover wordt verder uitgeweid in een volgend deel over de achtergronden.

Eigenschappen van Kristallen

Kristallen bevatten de laagst mogelijke staat van entropie (stabiele energetische toestand). Als je energieën zoals druk, warmte, licht, geluid, elektriciteit, gammastralen, microgolven, en zelfs op bewustzijnsenergie (gedachtengolven of gedachtenvormen) aan de kristalstructuren van edelstenen toevoegt, dan verandert de stabiele toestand. Kristallen reageren op deze verschillende invoer van energieën met oscillatie (trilling), waarbij energie wordt uitgezonden met specifieke trillingsfrequenties. Door deze eigenschappen zijn kristallen te gebruiken om verschillende soorten energie te bewerken. Denk hierbij aan ontvangst, reflectie, vergroting, geleiding, opslag en overdracht.

Wil je meer weten over edelstenen en hun werking ervaren. Vraag om een healing via luciasmit.nl

Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen zoals kleur, vorm en samenstelling een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's. Edelstenen kunnen bijvoorbeeld energieblokkades in het lichaam vrijmaken en opheffen zodat de energie weer goed kan doorstromen. 

1e chakra: rode jaspis

2e chakra: carneool, oranje calsiet, perzik, aventurijn

3e chakra: gele jaspis, gele agaat, goudkwarts, tijgeroog

4e chakra: groene aventurijn, jade, rozenkwarts

5e chakra: lapis lazuli, sodaliet, blauwe aventurijn

6e chakra: amethist, grijze agaat

7e chakra: bergkristal, amethist


Chakra Stenen Gebruiken op je Lichaam:

Stenen op het lichaam leggen wordt ook wel eens Chakra Massage genoemd. Als je Kristallen op het lijf wilt leggen, doe je dat volgens kenners van onder naar boven. 

Volgens ervaren energiewerkers kun je ook op afstand met edelstenen werken. Dat betekent dat je ze niet bij je hebt, maar ergens op een altaar of andere betekenisvolle plek legt. Je maakt dan een symbolische vorm, bijvoorbeeld een mandala of cirkel. Ook op deze indirecte manier zou de kracht van de kristallen op je inwerken.


Basistechnieken van kristal genezing:

Er zijn vier basistechnieken, gebruikt in verwerking en gebruik makend van een kristal voor kristal genezing:

 • Zuivering is het proces van verwijdering van de vuile energie.
 • Opladen is het proces van de Pranische energie brengen van het kristal.
 • Programmering is het proces van het geven van instructies aan het kristal.
 • Stabiliseren wordt gedaan zodat de geabsorbeerde Pranische energie langer in het kristal blijven zal. 


Met de pendel kan je het lichaam afscannen en blokkades op sporen. Deze techniek kun je zelf ook leren. Je moet de pendel met de klok mee slingeren. Als je de blokkade hebt opgespoord leg je een edelsteen op de meridianen. Na drie behandeling zie je al verbeteringen.

Sahasrava: 

Het kruinchakra bevindt zich op de kruin van je hoofd. Als je de toppen van je duimen in je oren brengt, en de wijsvingers naar elkaar toe brengt bovenop je hoofd, is dat de plaats waar je 7de chakra zich bevindt. Het kruin chakra heet ook wel Sahasrava chakra en het wordt vaak verbonden met spiritualiteit .

Ajna: 

Je derde oog is het punt iets boven het midden tussen je wenkbrauwen op je voorhoofd. In de traditionele Indiase cultuur wordt dit punt ook wel het zesde chakra genoemd. Chakra’s zijn energie-organen die onze ziel met ons lichaam verbinden. Elk chakra heeft een specifiek doel.

Vishuddha: 

Het keelchakra is het kanaal van expressie. Het vijfde chakra, dat ‘vishuddi’ maar ook het keelchakra wordt genoemd, bevindt zich rond de nekwervels en het strottenhoofd. Dit chakra wordt geassocieerd met de kleur blauw en gaat over (zelf)expressie, communicatie en uiting van emoties. De woorden die we delen, de klanken die we maken en het geluid dat onze stem vertegenwoordigd is verwoven met de essentie van dit chakra. Het woord ‘Vishuddhi’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘puur’. Hoe puurder jouw expressie, des te authentieker de reflectie van de persoon die jij bent. Lees hier onder meer over het keelchakra, het reinigen van het keelchakra, edelsteen gebruik. Daarnaast komt aan bod wat er gebeurt wanneer het vijfde chakra ‘geblokkeerd’ raakt: keelchakra en hoesten zijn gerelateerd. Je leert ook hoe je het keelchakra weer in balans kunt brengen.

Anahata:

Bij dit chakra hoort het element lucht. Lucht heeft te maken met adem en beweging. Denk maar aan de uitdrukking: ‘je hart luchten’. Naast ons hart worden ook onze longen beïnvloed door dit chakra. Onze bloedsomloop, ons middenrif en ons bovenste deel van de rug horen ook bij dit chakra. Ze zeggen wel eens dat onze handen een verlenging zijn van ons hart. Met onze armen en handen reiken we uit naar wat we nodig hebben, we maken letterlijk de beweging. Maar ook reiken we uit naar de mensen om ons heen om te verbinden. Of dit nou via een hand is, of met een knuffel. Dit chakra ligt in het midden van onze zeven chakra’s, en vormt de verbinding tussen het spirituele en het aardse. Werken vanuit het hart kan je helpen om de andere chakra’s te helen, omdat dit chakra de verbinding legt. Dit chakra staat voor liefde, compassie en echte verbinding met jezelf, de mensen en alles wat leeft om je heen. Als we ons hart kunnen openen voor onszelf, anderen en alles om ons heen creëren we verbinding. Je ontwikkelt je intuïtie door je hart te openen. Zo kun je voelen wat je lichaam vertelt aan je geest en andersom. We kunnen meevoelen en meeleven met anderen vanuit dit chakra.

Manipura: 

Manipura: chakra of zonnevlechtchakra. Het zonnevlechtchakra bevindt zich rond je navel en ontwikkelt zich voornamelijk in de puberteit. Het is verbonden met de kleur geel en het element vuur. Dit chakra ligt bij ons innerlijke vuur, onze agni, in de buurt.

Svadhishthana: 

Je kent vast wel het ‘onderbuik gevoel’ en dat komt hier dus ook letterlijk vandaan. Daarnaast wordt dit chakra vaak geassocieerd met seks en onze seksuele energie ligt dan ook in dit chakra. Seksuele energie is een krachtige energie, vol creatie, want het kan immers nieuw leven scheppen via de voortplanting. Onze creatieve energie en het gevoel van vreugde bevindt zich ook in dit chakra. Net als de emoties. Dit chakra staat voor voelen, emoties durven uiten en genieten.   water hoort bij dit chakra. Het water is te herleiden naar onze lichaamssappen. Water staat ook voor beweging en verandering. Ons eerste chakra is heel intens en heeft als element aarde. Dit legt een basis voor het bestaan. Het tweede chakra vult dit aan met water. Het zorgt voor beweging en veranderen. Dat hebben we nodig om te groeien.


Muladhara:

Muladhara is Sanskriet voor wortel en is het eerste chakra volgens de tradities binnen het hindoeïsme en yoga, waarbinnen chakra's lichamelijke, emotionele en spirituele componenten bevatten. Muladhara bevindt zich onder het staartbeen, net boven de kringspier en legt de verbinding tussen de mens en de aarde.Abalone schelp:

Het werkt ook inspirerend tijdens het schilderen, het schrijven of het componeren van muziek, want het zou een magische creativiteit bevatten. Een Abalone schelp kun je ook plaatsen op kantoor, dit als decoratiemiddel, want het kan de harmonie tussen de mensen vergroten en zorgen voor een positieve samenwerking. Verder zou deze schelp ook goed zijn voor onze spijsvertering, innerlijke rijkdom brengen, kracht geven en het zou ons een lang leven schenken.


Meditatie:

Abalone schelpen worden ook vaak gebruikt tijdens een meditatie, omdat dit goed is voor de intuïtie, de spirituele en de psychologische ontwikkeling. Met een brandende kaars zou dit nieuwe inzichten geven, rust brengen en ervoor zorgen dat we oude gewoontes kunnen loslaten en de vernieuwing durven toe te laten Het ontladen en opladen van de schelp. Leg de schelp in zuiver water of bronwater. Je mag hem eventueel ook onder stromend water houden tot hij helemaal zuiver.

Werking van de schelp:

 • De reflectie van parelmoer zou het boze oog weren.
 • Parelmoer zou een beschermende werking hebben tegen negatieve energieën en ook boze krachten weren.
 • Parelmoer zorgt voor een evenwichtige omgang met zichzelf en anderen.
 • Het dragen van parelmoer zorgt voor een diepe innerlijke rust, brengt de chakra’s in evenwicht, verzacht het verdriet en verlicht de angst.
 • Leg de schelp in de volle maan.
 • Parelmoer werkt inspirerend, is goed voor de intuïtie, zorgt voor de psychologische ontwikkeling en brengt nieuwe inzichten.

 

Energetisch bad:

De schelp wordt steeds meer gebruikt als energetisch bad voor edelsteentjes, dit om gebruikte edelsteentjes te ontladen en terug op te laden zodat ze terug beschikken over een krachtige werking.

 • Ontladen van gebruikte edelsteentjes: vul de Abalone schelp met zuivere, opgeladen hematiet steentjes en leg het te ontladen edelsteentje een nacht op de hematiet steentjes.
 • Opladen van edelsteentjes: vul de Abalone schelp met zuivere, opgeladen bergkristal steentjes en leg het op te laden edelsteentje een nacht op de bergkristal steentjes.

Voor een optimale werking: de hematiet en kristal steentjes om de maand, een uurtje in zuiver, licht gezouten water leggen, spoelen onder stromend water tot ze helemaal zuiver zijn en dan een nacht in de volle maan leggen!

Diamant :

Het dragen van edelstenen helpt bij hoog gevoeligheid, ik zelf draag diamantHet trekt succes en voorspoed aan. Diamant kan heel goed in combinatie met andere edelstenen gebruikt worden omdat het de werking van andere stenen versterkt. Een diamant kan tijdens een meditatie op het derde oog geplaatst worden voor een sterk inzicht gevende en transformerende werking. Diamant is heel zuivere, geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Het versterkt je verbinding met Goddelijke en hogere energieën en bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid. De steen kan naar binnen gericht ook belangrijke inzichten geven en diepe lagen van jezelf en je bewustzijn bereiken. 

 

Omdat de energie van diamant zo krachtig is en andere energieën versterkt, is het belangrijk om deze steen alleen te gebruiken als je goed geaard en emotioneel in balans bent

Chakra:

Voorhoofd chakra (6e) & Kruin chakra (7e). De diamant plaats je op het voorhoofd bij meditatie. (Als symbool van het derde oog.)

Diamant heeft betekenis voor de zwakker plekken in het aura, door deze plekken van binnenuit te helen. Daarnaast symboliseert diamant pure, geestelijke energie.

Ruimt blokkades op en stimuleert liefde, creativiteit en heldere gedachten. Bevordert geestelijke  vrijheid, zodat we trouw aan onszelf blijven. Diamant is ongelooflijk hard: deze eigenschap herinnert ons om ook de uitdagingen in ons eigen leven onwrikbaar tegemoet te treden. Van angst tot depressie, als je zo hard bent als diamant kan niets je schaden en kom je alles te boven

De Diamant is zoveel meer dan een prachtige edelsteen. Hij heeft een krachtige energie die de werking van andere edelstenen versterkt. Hij brengt je spiritueel naar een hoger niveau en kan je helpen bij meditatie

De zwarte diamant zou staan voor actie, passie en energie, maar ook voor autoriteit en macht. 

 

St Lucia, Zee alg met Rozekwarts :
Inmiddels zijn ingrediënten uit zee ingeburgerd in cosmetica. Het merk Merceras brengt cosmetica met ‘alguronic acid’ op de markt, een stof die een antiverouderingseffect en een goede uitwerking op de celvernieuwing zou hebben. Verder bevatten de producten ‘algaproteïne’, dat rijk is aan proteïnen, aminozuren en antioxidanten. Voor wat het waard is: volgens een studie van Merceras is de huid die behandeld wordt met een olie met microalgen vijf keer beter gehydrateerd dan een onbehandelde huid.

                                hart chakra 

 De werking van Rozenkwarts:

Rozekwarts heelt het hartchakra, maar ook allerlei kwalen die met het hart te maken hebben. Van een gebroken hart tot klachten van de bloedsomloop.
* Rozekwarts heeft door zijn hoge gehalte siliciumdioxide een verjongend effect op de huid. Door regelmatig met rozenkwarts  over de huid te gaan, wordt deze strak. Heb je een problematische huid, dan moet je na een rozenkwarts massage je steen wel reinigen! Doe dit door je steen goed af te spoelen onder lauw stromend water. Gebruik steeds dezelfde steen voor deze steenmassage. Kleine onregelmatigheden als puistjeswratjes en mee-eters verdwijnen door regelmatig rozenkwartswater te drinken.
*Een ontspannend bad wordt nog meer ontspannend als je een paar rozenkwarts stenen in je badwater legt. Neem wel grote stenen die niet met het badwater weg kunnen spoelen.
* Rozekwarts op je nachtkastje heeft een positief effect op je nachtrust (maar ook op je liefdesleven).
* Door rozenkwarts in je broekzak te dragen, versterk je en bescherm je de mannelijke en vrouwelijke organen die nodig zijn bij kinderen verwekken.
* Rozekwarts geneest klachten die veroorzaakt worden door stress, met name huidklachten zoals eczeem


 

 Zelf gebruik ik ook deze St Lucia crème.  

Merceras is te vinden op Instagram maar ook te bestellen via deze website. (info@luciasmit.nl )