Lucia Smit 

Eenheid van het leven.

Bloesemtherapie:

38 bloesemremedies vormen een geweldige vorm van genezingssysteem. Alle remedies zijn onder verdeeld in categorieën en die weer in 7 groepen. -angst, onzeker zijn, weinig interesse kunnen tonen ,eenzaamheid, overgevoeligheid voor prikkels van buiten af, je wanhopig voelen, overbezorgd zijn. Met bloesem remedie probeer je deze gemoedstoestand te behandelen. Soorten bloesems tegen Angst is Aspen. De bloesem van de walnoot helpt tegen overgevoeligheid. Hoe maak je zelf een moederinctuur? Er zijn twee bereidingswijzen: de eerste is afhankelijk van de zon, je gebruikt bloemen die in de zomer bloeien. Dan is de zon op zijn warmst. Je gebruikt een kristallen kan. De bloemen moeten in de ochtend geplukt worden. Als de zon begint te schijnen. De bloemen moeten zich eerst openen, dan is hun energie op zijn hoogte punt. Vul de kristallen kan met zuiver bronwater. Verwijder de bloemkopjes van hun steeltjes. Leg ze in het water en bedank de bloemen voor hun schoonheid. Je mag het water niet meer aanraken. Laat de Kristallen kan in de volle zon staan. De bloesem moet geheel verwelkt zijn. Dan pas neemt het water de energie op van de bloemen. verwijder de bloemkopjes uit het water. Je doet het water in een druppelflesje en vult het aan met een paar druppeltjes Cognac. De alcohol werkt als conserveringsmiddel. Je kan ook de kookmethode gebruiken. Verzamel wilde bloemen op een zonnige ochtend, stop ze in een steelpannetje. Voeg de mineraal water toe en kook alles. Laat het afkoelen zodat het bezinksel kan zakken. Doe de vloeistof in een druppelflesje en voeg daar een paar druppels Cognac aan toe.               

 

Als wij de schoonheid van één enkele bloem zouden begrijpen, dan zou onze wereld er anders uitzien. 

Bloemen brengen geluk en liefde. daarom geven we vaak bloemen weg uit dankbaarheid. Ook als mensen ziek zijn geven we bloemen. De energie van bloemen bevorderd onze gezondheid. Mediteren in een veld vol met bloemen brengt ons lichaam en ziel vlugger in harmonie. Dat is de reden dat we altijd de natuur opzoeken om tot rust te komen. De stress en herrie rond ons heen verstoord ons natuurlijke verhouding met de trillingen van energie. Bloementherapie hersteld dit evenwicht. Er is niets nieuws onder de zon. In de prehistorie maakte mensen al bloemenextracten. Bloemen hebben een magische en heilige functie. De bloemen van de orchidee zijn direct verbonden aan engelen. De lotusbloem is in het boeddhisme de manier om verlichting te bereiken. Daarom zitten beelden van Boeddha vaak op een lotusbloem. De lotusbloem blaadjes werden in water gelegd en met water opgedronken. De verstoorde trillingen van energie zijn waarneembaar in ons aura. Door bloementherapie kunnen we dit evenwicht weer herstellen, ons aura wordt helder als we de therapie toepassen. We herstellen daarmee onze Qi (de kracht van de natuur), wij moeten weer leren om ons te verbinden met de natuur om ons heen. 

Door bloemen en planten extracten te gebruiken kunnen we op een holistische manier kwalen behandelen. De bloemblaadjes van de iris kunnen gebruikt worden als een aromatherapieolie. Ze vergroten je weerstand. In de oudheid stonden ze voor: "wijsheid". Bloemextracten verhogen je gemoedstoestand.

De bloem staat symbool voor al het leven op aarde.

Sturt Desert Pea:

Deze bloem biedt weerstand tegen virussen.


 

De Hibiscus:

Deze bloem komt oorspronkelijk uit China. Hibiscusextract kalmeert de zenuwen van vrouwen en de inwendige kern door de Qi van het zenuwstelsel te steunen.Behandeling tegen Angst :

Mimulus tegen alledaagse angst ( verlegen, nerveus) De Maskerbloem geeft kracht en moed. De Botanische naam is Mimulus guttalus. Hij groeit langs oevers. Zet de bloemkopjes in een kristallen kom met bron water in de volle zon. Doe een gedeelte in een druppelflesje en vul een gelijk deel cognac toe. Deze druppels geven je moed en kracht.