Lucia Smit 

Eenheid van het leven.

Foto gedenkboek:                                                    

op deze foto's en teksten zit auteurs recht.

Rouwverwerking:

Rouwverwerking is één van de moeilijkste emoties. We krijgen er allemaal mee te maken. Een pilletje tegen het verdriet is niet de oplossing. Het doorbreken van de psychische en somatische processen. Daar ligt de oplossing.

Meditatie muziek is een goed hulpmiddel bij de verwerking hiervan.

Je doorloopt tijdens de rouw verschillende fases. Het proces is pijnlijk en duurt lang.

1. Er is een verstoring in het gevoelsleven. Door het verlies van een dierbare.

2. Men blijft hangen in het probleem.

3. Door de meditatie muziek komt het gevoelsleven bloot te liggen. Men leert het probleem te aanvaarden en te ordenen.

4. De muziek heeft een zelfgenezende werking en brengt zowel de ziel en het lichaam weer in balans. We kunnen het probleem loslaten.

5. De muziek geeft kracht. Het stelt ons in staat om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden en invullingen voor de leegte van het bestaan.

6. Er komt weer ruimte voor sociaal contact. Men kan beter praten over het verlies.
In contact zijn met je spirituele gids:

Dit kan je krijgen door een diepe geestelijke band te hebben met moeder aarde. De gids zorgt voor innerlijke inkeer en maakt je schoon. Hij trekt de duisternis uit je weg. De gids wordt vaak omschreven als een engel of een lichtwezen. Ze kunnen ingrijpen in ons leven.

Jij kan ook  in contact komen met je gids!

Engel Raphael:

De engel weet van het naderende afscheid. Je moet afscheid van iemand doen die je lief en dierbaar is. Misschien heb je dat zelf niet door. Je wilt hem of haar niet loslaten. Jouw weg loopt anders. Jij loopt de andere kant op. De engel ziet wat je doormaakt en hij weet waarom. Zijn liefde helpt je om Terug te kijken naar je eigen verleden. Hij leert je  om eerlijk tegenover jezelf te zijn. Door je verdriet en pijn mag je geen andere mensen beschadigen. De engel leert je dicht bij jezelf te blijven. Hij stelt je in staat om weer innerlijke kracht te voelen. Door deze kracht kun je de kwaliteit van het leven om je heen verbeteren. En openstaan voor de pijn van andere mensen. Je kunt helpen om hun lijden te verlichten. Ook als je zelf lichamelijk zwakker wordt staat de engel naast je. Door de onmetelijke liefde van god.

Meditatie en muziek:

Meditatie muziek raakt direct je gevoelsleven. Het spreekt de diepere lagen van je bewustzijn aan. Dit komt doordat de energiestromen van onze gevoelens dezelfde zijn als de energiestromen van de klinkende tonen. Meditatie en luisteren naar muziek maakt emoties los. Dit kan verdriet zijn maar ook vreugde. De golven van de muziek zijn hetzelfde als onze gevoels golven.De schoonheid van de muziek brengt ons tot ontroering.  Hierdoor krijgen we morele kracht. Door deze meditatie wordt je ontspannen. Met gevolg dat je spieren en je motoriek beter functioneert. Doordat je ontspannen bent bouw je weer energie op. Het werkt in op ons zelfbewustzijn en geeft ons kracht en zingeving. Je gevoelsleven komt weer in balans. Muziek maakt ons verbonden aan elkaar op spiritueel gebied en ook op religieus gebied. Door meditatie en muziek kun je negatieve gevoelens beter verwerken. Het leert je omgaan met veranderingen binnen je zelf. Je gaat dit ook uitstralen. Het is de sleutel naar een prettig leven. Soms ben je het niet bewust dat je pijnlijke gevoelens hebt. Je hebt ze diep weg gestopt. Ze sluimeren onder je dagelijkse beslommeringen. De meditatie en muziek brengt dit weer naar de oppervlakte. De emotie en verdriet dringt weer door in je bewustzijn.

Meditatie muziek bij dementie:

Ontspanning en rust is erg belangrijk bij dementerende. De onrust die de ziekte met zich meebrengt is een uitputting slag voor het lichaam. Uit observatie heb ik geconcludeerd dat meditatie muziek een heel goed effect heeft. Na het middageten rusten mensen vaak die oud zijn. Ik heb geobserveerd dat de muziek mensen ontspant. Ze neuriën mee en komen al snel in een veel diepere slaap als anders. Ze zijn ook veel beter uitgerust als ze weer wakker worden. Het lichaam heeft weer energie om verder te dwalen.

De liefde voor moeder natuur:

De ziel is als de natuur om je heen wij staan in verbinding met alles wat om ons heen groeit en leeft.

Wij zijn die gevoelsverbinding door ons verstand kwijt. Ons lichaam is die verbinding niet kwijt het maakt buiten onze wil een verbinding. Het voelt de muzikale golven . De natuur heeft ook een ritme. Daarom zoeken wij altijd het strand en de bossen op. Als je naar een eiland gaat zoals Schiermonnikoog. Voel je dat je ontspant . De zee en het onmetelijke witte zandstrand laat je voelen dat je verbonden bent. Alles doe je op de fiets. Geen auto’s en geen laag vliegende vliegtuigen. Geen voorbij razende treinen. De stilte en het geluid van de zee en de vogels brengt je weer in balans. We hebben niet altijd tijd om ons terug te trekken. In zo’n mooie omgeving. Door meditatie muziek kun je dat gevoel oproepen.

Meditatie:

Maak in het zand een klein kuiltje en ga met je rug tegen een duin zitten. Vlak tegen het duingras. Sluit je ogen en haal drie keer diep adem en haal langzaam adem. Let op dat je goed uitademt. Luister naar de muziek golven van de zee en de vogels. Let op de gespannen plekken in je lichaam en probeer te ontspannen. Richt je aandacht op je ademhaling. Luister naar de zee. Laat je gedachte los en voel je vrij. Richt je gedachte op je hart. Open je ogen en richt je op het strand en de zee. Let op je ademhaling en bereik innerlijke rust. Drijf met je gedachte mee op de golven. Sta op en was in de zee je negatieve gevoelens weg. De zee is heel heilzaam tegen heel veel lichamelijke klachten. Het werkt geweldig op je huid. Ga zitten bij de kustlijn. Smeer je in met zand en maak je huid schoon. Spoel het af met water en droog op in de zon. Denk dan: nu haal ik het machtige en liefdevolle werk van God in mijn leven binnen! Ik leg nu mijzelf en al mijn problemen, zorgen en inspanningen in u handen.