Lucia Smit 

Eenheid van het leven.

Gedenkpagina 2

 

Familie is een geschenk dat wij allemaal hebben. In de rouwverwerking zijn je familieleden ongelofelijk belangrijk. Onze dagelijkse keuzes bepalen ons karma. De gebeurtenissen en het lot overkomen ons allemaal. Het verlies dat we tijdens ons leven meemaken, creëert lessen in wijsheid en inzicht. Uit diep verdriet stroomt nieuwe kracht. Het zal ons weer helen. Deze innerlijke kennis zal weer nieuwe dromen creëren. Een deur zal opengaan die je van te voren niet gezien hebt. Leid je leven met mededogen en respect voor je familie die voortkomt uit een gevoel van een gemeenschappelijke ervaring. Heb mededogen voor elkaar en hecht waarde aan alles wat leeft. Vel geen oordeel over rouw en de duur daarvan. Handel niet uit medelijden. Maar wees er voor elkaar.Dit toont liefde die voortvloeit uit een enorm gevoel van respect. Als de tijd daar is, zullen we allemaal ons lichaam moeten loslaten om terug te keren naar onze bron. Door ziekte en verdriet is het moeilijk om het lichaam los te laten. De overgang van leven naar dood is een definitief iets dat onomkeerbaar is

Meditatie:

Ga op een zandbank zitten in ondiep water. De voorkeur gaat uit naar de ochtend. Je lichaam is net ontwaakt. Ontspan je lichaam en concentreer je op je ademhaling. Ga in de lotushouding zitten. Doe met je rechterhand  je middelvinger en je wijsvinger naar je duim. De rest van je vingers laat je gestrekt. Met je andere hand druk je je linker neusgat dicht en daar adem je door tot het niet meer gaat. Dan herhaal je dit met je linkerhand en je houd je rechter neusgat dicht  Dit kost moeite in het begin. Het dwingt je om niet meer te piekeren. Ga dan op je rug liggen met je hoofd ook in het water. Het water en de golven zullen je dragen. De golvende zee geeft je lichaam de kans om los te komen van verkramping en het gevoel van stress. De stilte van het water laat je geest ontspannen. Je laat je gedachten los en laat je drijven. Als een kind in de schoot van moeder aarde.  Haal diep adem en adem uit. Dan blijf je drijven tot je totaal ontspannen bent.

            

op deze foto's. rust auteursrecht

Meditatie op leeftijd: 

Daar zit ik op het strand en zie een oud echtpaar op leeftijd mij voorbij gaan. De oude man kan bijna niet meer lopen. Zijn rug is vergroeid tot een bochel, maar hij zal en moet op zijn stoeltje in de zee zitten. De vrouw aan de kant van het water houdt haar man nauwlettend in de gaten. De man glijdt steeds van de stoel af en kan amper opstaan. Ik denk:' Ik ben niet in functie'. Ik geniet van mijn welverdiende vakantie. Maar automatisch houd ik de situatie in de gaten. Dan staat de oude vrouw op om haar man te helpen. Dit tafereeltje ontroert mij. De oude vrouw duwt haar man ver de zee op en neemt weer plaats op haar handdoek. Oud worden kan ook mooi zijn. Als je de liefde van iemand ontvangt die grenzeloos van je houdt.

Op deze foto's rust auteursrecht

 

Ooit heb ik gezegd dat ik hoop dat ik sterf op het strand. Liggend in het warme zand en de zon die mij verwarmt. De verbondenheid die ik voel met moeder aarde. Op het strand heb ik de mooiste tijd gehad in mijn jeugd en ook in mijn volwassenen leven. De wereld bestaat alleen maar uit eb en vloed. Meer doet er niet toe op deze aarde.

Niemand kan meer bereiken dan genieten van deze prachtige bol waar we op mogen leven. Ja, ik ben een zweefteef! Ik kijk niet vooruit en ook niet achteruit. Ik leef in het heden. Dit is het werkelijke tijdstip van de schepping. Ik sta in het witte licht en voel me nooit alleen in deze wereld. Ik ben gerustgesteld en dat geeft mij de allergrootste voldoening. Elk uur dat ik leef.