Lucia Smit 

Eenheid van het leven.

Zhen Chi : evenwicht in beweging 

 Zhen Chi: helpt bij het versterken van je hartenergie door het goed verwerken van emoties.

 Zhen Chi is bewust geschreven met een h om duidelijk te maken dat het hier om iets anders dan de traditionele vorm van Zen gaat. Ook staat de h voor healing en voor hart. Zhen Chi helpt om echte stilte te ervaren van binnen. Geen onrustig hoofd meer te voelen. Alles draait om een goede ademhaling. Dit ligt aan de basis van al het leven. In de natuur kun je schone lucht in ademen (Prana ) .De belangrijkste plek is ons onderbuik. Daar zitten de meest gevoelige organen. Bij elke ademhaling, ga je sterk in je onderbuik staan. De kracht die je uitademt is gelijk aan de natuur waar we in leven. Het stelt ons in staat om ons te verbinden met de spirituele wereld om ons heen. Bij hoog gevoeligheid kan je snel van je stuk worden gebracht door negativisme en disharmonie. Je kan daar dagen mee rondlopen. Met Zhen Chi kan je heel snel je eigen weer opladen. In de Chinese wetenschap maakt men onderscheid tussen drie verschillende categorieën van energie:

* Ren qi: dit is menselijke energie, die bestaat uit de erfelijke energie die we bij de geboorte meekrijgen. Als die op is, gaan we dood. We kunnen door onze leefwijze deze energie versneld doen opraken of er juist heel zuinig mee omgaan.

*Di qi: Dit is de energie van de aarde en die is vooral van magnetische aard. Door onze uitgebreide bebouwing en door de vele asfaltwegen. Raken we vervreemd van moeder aarde. we hebben te weinig contact met magnetische energie die de aarde uitstraalt.

* Tian qi: Dit is hemelse energie, is de kracht die de kosmos in beweging houdt. Ook met deze energie zijn wij verbonden. Dit gaat samen met de liefdesenergie van god. (Prana)

Als Zhen Chi kan toepassen verleng je het leven. Ben je meer in balans en ben je sterk met de aarde verbonden.