Anijs: Pimpinella anisum
*Anijs wordt ongeveer 50 cm hoog.
*De onderste bladeren zijn onder gedeeld, maar naar boven toe worden de bladeren fijner gevind.
*Anijs heeft witte bloemschermen, en grauwgroene, peervormige, tweedelige splitvruchten.
*Anijs is een plant die behoort tot de schermbloemenfamilie.
Gebruik:
*De "zaden" van anijs wordt gebruikt voor het aromatiseren van gerechten (steranijs)
*Anijs wordt in gerechten toegepast vanwege de bijzondere smaak die het heeft.
*Een voorbeeld daarvan is anijsbrood.
*Daarnaast wordt anijs gebruikt voor bijvoorbeeld pepernoten, dranken zoals anijsmelk en verschillende alcoholische dranken.
Geneeskrachtige werking:
Anijs bevat veel vitaminen:
*vitamine B6 dit is belangrijk voor een gezonde stofwisseling en u hormoonhuishouding.
*Groei
*De werking van je immuunsysteem en zenuwstelsel door vitaminen C
* Bevat vitaminen B1,B2,B3,B5 en B11
*Foliumzuur.
*Zorgt voor een goede hartwerking.
*goed functionerend zenuwstelsel
Anijsthee:
*Anijsthee is een krachtige kruidenthee met een licht zoete smaak.
*Anijsthee kan goed worden gedronken na het eten.
*Kauwen op anijszaad geeft een frisse adem geeft.
*Ook is anijsthee een uitstekende thee voor het slapen gaan.
*Anijsthee hoort een licht zoete smaak te hebben en mag niet bitter zijn.
*Als de thee bitter smaakt is het te lang gekookt en kunnen de waardevolle oliën al verdampt zijn.
Anijsolie:
*Anijsolie is een kleurloze of lichtgele olie die erg sterk en zoet ruikt.
*De olie heeft een antibiotische werking.