Lucia Smit 

Eenheid van het leven.













Anijs: Pimpinella anisum

 

*Anijs wordt ongeveer 50 cm hoog.

*De onderste bladeren zijn onder gedeeld, maar naar boven toe worden de bladeren fijner gevind.

*Anijs heeft witte bloemschermen, en grauwgroene, peervormige, tweedelige splitvruchten.

*Anijs is een plant die behoort tot de schermbloemenfamilie.

 

 

Gebruik:

*De "zaden" van anijs wordt gebruikt voor het aromatiseren van gerechten (steranijs)

*Anijs wordt in gerechten toegepast vanwege de bijzondere smaak die het heeft.

*Een voorbeeld daarvan is anijsbrood.

*Daarnaast wordt anijs gebruikt voor bijvoorbeeld pepernoten, dranken zoals anijsmelk en verschillende alcoholische dranken.

 

 

Geneeskrachtige werking: 

Anijs bevat veel vitaminen:

*vitamine B6 dit is belangrijk voor een gezonde stofwisseling en u hormoonhuishouding.

*Groei

*De werking van je immuunsysteem en zenuwstelsel door vitaminen C

* Bevat vitaminen B1,B2,B3,B5 en B11

*Foliumzuur.

*Zorgt voor een goede hartwerking.

*goed functionerend zenuwstelsel

 

 

 

 

Anijsthee:

*Anijsthee is een krachtige kruidenthee met een licht zoete smaak.

*Anijsthee kan goed worden gedronken na het eten.

*Kauwen op anijszaad geeft een frisse adem geeft.

*Ook is anijsthee een uitstekende thee voor het slapen gaan.

*Anijsthee hoort een licht zoete smaak te hebben en mag niet bitter zijn.

*Als de thee bitter smaakt is het te lang gekookt en kunnen de waardevolle oliën al verdampt zijn.

 

Anijsolie:

*Anijsolie is een kleurloze of lichtgele olie die erg sterk en zoet ruikt.

*De olie heeft een antibiotische werking.