Lucia Smit 

Eenheid van het leven.


Kristallen & Mindfulness

Wat is mindfulness:

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

De huidige ervaring:

Mindfulness betekent: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Uit deze woorden spreekt openheid. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken. Dit is iets anders dan ‘aandacht’ en 'concentratie’, waarbij je je richt op één onderwerp.

Intenser en bewuster leven:
Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken. 

*Een zinvol leven, wat is dat?

Vergroot u zingeving en vergroot de liefde voor u medemens. Maar als dat niet lukt, blijf gefocust, op het hier en nu? Denkt u constant vol spijt aan het verleden of piekert u over de toekomst? Dan kan mindfulness u helpen. Deze laagdrempelige en effectieve nieuwe methode combineert bezinning en aandacht voor het moment met het gebruik van kristallen, met als resultaat:

*Een direct heldere en rustige geest.

*Een tastbaar focuspunt voor meditatie

*Verlichting van angsten en boosheid, de mogelijkheid het verleden los te laten en veel meer.

* Een grote spirituele groei. 

De Werking en eigenschappen van kristal: de trillingen van de muzikale klanken creëren samen een magisch effect. Het maakt ons blij. Het ontspant ons. Het maakt rustig en helder. Het verbindt ons met de natuur. De liefde en het licht van god. Het activeert creativiteit en vertrouwen. 

 

 

 Mindfulness en luisteren naar muziek. 

Mensen kunnen niet zonder muziek. Het zorgt voor ontspanning, opwinding, kippenvel, tranen en emoties. Muziek kan je bovendien goed helpen tegen stress. Soms luister je muziek gewoon omdat het gezellig is, soms beluister je muziek niet echt maar staat het gewoon aan op de achtergrond. Maar soms beluister je muziek heel intens. Je luistert er dan niet alleen naar, je beleeft het. Je gedachten worden rustig meegevoerd en je hebt niet door hoe lang je al zit te luisteren.

Muziek kan een ontspannende werking hebben. De trillingen van het geluid kunnen invloed uitoefenen op je hersengolven, en zodoende je gemoedstoestand veranderen.

Mindfulness: luister met aandacht!

Ik beschreef al eerder over de enorme kracht van mindfulness. Door je aandacht in het ‘hier en nu’ te brengen ben je direct gelukkiger, rustiger en meer in balans. Deze techniek kun je ook heel goed toepassen op het beluisteren van muziek.

Mindfulness met muziek houdt in dat je helemaal opgaat in het geluid, en geniet van alles wat je op dat moment hoort. In plaats van dat je je bewust bent van het ‘hier en nu’ van de plek waar je je bevindt laat je je meeslepen door de muziek.